![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak w temacie, mam stronę pod jakas domeną np. mojadomena.pl ale potrzebuje mieć różne subdomeny które chciałbym przekierować na główną domenę z odpowiednim parametrem i w tym celu napisałem taką regułę: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*).mojadomena.pl RewriteRule .* /?stronafirmowa=%1 To^ działa w tym sensie, że w pliku index.php (mojadomena.pl) w GET dostaję zmienną stronafirmowa z wartością subdomeny. Ale niestety nie wczytują się (przynajmniej) style css zawarte w pliku (jego adres w pliku index.php podaję od / ). Domyślam się, że plik css nie jest widziany z powodu innej wartości HTTP_HOST (innej niż przy głównej domenie). Jak mogę zmienić wartość HTTP_HOST (a może innej zmiennej?), żeby działały te style bez ingerencji w kod strony (ewentualnie z małą ingerencją). PS. Na stronie pod adresem mojadomena.pl style działają. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Domyślam się, że plik css nie jest widziany z powodu innej wartości HTTP_HOST (innej niż przy głównej domenie) Zgadza się. Przeglądarka nie wie, że przepisujesz adresy. Cytat Jak mogę zmienić wartość HTTP_HOST (a może innej zmiennej?), żeby działały te style bez ingerencji w kod strony (ewentualnie z małą ingerencją). Zrób przekierowanie 301 na adresy rozpoczynające się od np. /css na główną stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:59 |