![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób przekierować stronę dopiero po wykonaniu długiej funkcji php? Ładuje do diva poprzez ajaxa stronę z parametrami i funkcją. Funkcja ta wykonuje się, a później ma się po wykonaniu przekierować na inna strone...jak to zrobić? Nie chodzi mi tu o żadną funkcję php tj. register_shutdown_function(). Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby jakis element miał onload="" wtedy wywołało by się przekierowanie z javascriptu. Wiem jednak że onload można stosować w tylko w body.
Fragment kodu wywołującego funkcje na zdarzenie onclick(nie wiem czy potrzebne): Kod function start_search(){
var keyword = document.getElementById('keyword').value; var lastpage = document.getElementById('lastpage').value; var checkbox = document.getElementById('checkbox').value; var sort = document.getElementById('sort').value; document.getElementById('start').style.display='none'; url = 'searching.php?keyword='+keyword+'&lastpage='+lastpage+'&checkbox='+checkbox+'&sort='+sort; getData(url, 'content');//ładowanie ajaxem //search_progress(); } Ten post edytował blackroger 21.12.2008, 21:56:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat wtedy wywołało by się przekierowanie z javascriptu. Wiem jednak że onload można stosować w tylko w body. Nie tylko. ![]() Poza tym, jaki problem przekierować po pomyślnym wykonaniu żądania AJAX? window.location.replace() nie znasz? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, że zadam to głupie pytanie ale jak ja mam się dowiedzieć, że php zakończył swoje działanie? Mogę odczytać powiedzmy wartość return wywołanej funkcji ale to się ma nijak do javy...bo ona musiałaby wtedy czekać aż php skończy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak się ma nijak? Przecież jak wczytujesz dane przez AJAX, to gdy odbierzesz dane, to wywoływana jest bodajże metoda onSuccess.
No chyba, że wysyłasz kilka żądań, to wtedy wystarczy przy zakończeniu wypluwania danych wypisać wartość np. OK, koniec danych i w metodzie onSuccess sprawdzać, jeśli zwrócona przez serwer wartość równa się tej "magicznej" - przekierowanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:00 |