![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod:
Wyświetla: Cytat Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '�' Co jest źle (oprócz wszystkiego ![]() edit: tam, gdzie jest " t' " powinno być "»". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Pierwszy i ostatni znak musi być taki sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieniłem na:
Pokazuje: Cytat Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 60
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod ($*) WTF? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
http://www.antylameriada.net/wphppreg/
Cytat () Podwyrażenie, grupowanie wzorców * Zero, jedno lub więcej wystąpień poprzedzającego wzorca. Równoważne z {0,} $ Koniec linii Czyli tam może być 0-nieskończoność nowych linii. Edit: I jeszcze jedno pytanie regexów: mam takie coś: Cytat Linia 1 oczywiście, treść będzie różna w poszczególnych blokach (5 linii). Co dać jako 1st argument dla preg_split(), aby wszystkie bloki (każdy ma 5 linii) dało do arraya?
Linia 2 Linia 3 Linia 4 Linia 5 Linia 1 Linia 2 Linia 3 Linia 4 Linia 5 Linia 1 Linia 2 Linia 3 Linia 4 Linia 5 .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat * Zero, jedno lub więcej wystąpień poprzedzającego wzorca. Równoważne z {0,} Ale nie podałeś wzorca, który ma się powtarzać. ![]() Cytat Compilation failed: nothing to repeat at offset 60 Czytaj ze zrozumieniem: kompilacja zakończona niepowodzeniem - nie ma niczego do powtórzenia (chodzi o gwiazdkę). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 12 Dołączył: 9.10.2008 Skąd: Tricity.Rumia() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodam jeszcze ze koniec wiersza w wyrażeniach regularnych to nie znak końca wiersza. A same regexy nie obsługują wielobajtowych zestawów znaków czymkolwiek miałobybyć to: "ť"
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Czytaj ze zrozumieniem: kompilacja zakończona niepowodzeniem - nie ma niczego do powtórzenia (chodzi o gwiazdkę). To wiedziałem, tylko nie widziałem, że ($*) jest źleCytat dodam jeszcze ze koniec wiersza w wyrażeniach regularnych to nie znak końca wiersza. :/Cytat A same regexy nie obsługują wielobajtowych zestawów znaków czymkolwiek miałobybyć to: "ť" Czym zastąpić?To jest treść: Cytat Punkt odniesienia zmienne rzeczy Punkt odniesienia 2 to trzeba pobrać zmienne rzeczy Jak pobrać to coś na czerwono, korzystając z 2 punktów odniesienia, które są stałe? |
|
|
![]()
|
|
Cytat A same regexy nie obsługują wielobajtowych zestawów znaków czymkolwiek miałobybyć to: "ť" Nigdy nie używałem tego typu wyrażeń, ale jest taki modyfikator u - unicode dla wyrażeń. Cytat Jak pobrać to coś na czerwono, korzystając z 2 punktów odniesienia, które są stałe? Użyć tych dwóch punktów odniesienia, stałe zabezpieczyć sleszami, podpowiedź: preg_quote" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:49 |