![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2008 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od rana nie mogę zrozumieć, jak poustawiać te foldery, żeby mi otwierało plik, a potem można było go przejrzeć. Mam taki plik przetworzzamowienie.php ... (wklejam tylko to co najważniejsze moim zdaniem) //otwarcie pliku w celu dopisywania $wp=fopen("$DOCUMENT_ROOT/../zamowienia/zamowienia.txt",'ab'); if (!$wp) { echo'<p><strong>Zamówienie Państwa nie może zostać przyjęte w tej chwili.'. 'Proszę spróbować pźniej.</strong></p><body></html>'; exit; } fwrite($wp. $ciagwyjsciowy. strlen($ciagwyjsciowy)); fclose($wp); echo'<p>Zamówienie zapisane.</p>'; Odpalam formularz.html (w kórym jest odwołanie jak widać poniżej) wypełniam go. ... <form action="przetworzzamowienie.php" method=post> Pojawia się komunikat po wysłaniu: "Warning: fopen(/../zamowienia/zamowienia.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\www\roz_2\przetworzzamowienie.php on line 60" Zaznaczę, że znalazłem na tym forum podobnym wątek- nie pomógł. Tam też było odwołanie do manuala na pl.php- nie pomogło. Nie wiem czy mam źle kod napisany czy może jak wskazuje komunikat nie może się odnieść fopen do folderu zamówienie, w którym jest zamowienie.txt. Mam taką ścieżkę C:\xampp\htdocs\www\roz_2 do skryptu przetworzzamowienie.php, a plik zamowienie.txt ma mam w folderze zamowienie, który jest w folderze ../www, czyli C:\xampp\htdocs\www\zamowienia. chciałbym w końcu zoabczyć wynik z formularza, w pliku zamowienie.txt. Co powinienem zrobić? Jeszze mam plik zobaczzamowienie.php. (Jest w folderze tym samym co przetworzzamowienie.php, czyli C:\xampp\htdocs\www\roz_2. Jak go odpalam, żeby zobaczyć wynik mam komunikat: Warning: fopen() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\xampp\htdocs\www\roz_2\zobaczzamowienie.php on line 22 Za bardzo go nie rozumiem. Tzn ang rozumiem ![]() proxi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $DOCUMENT_ROOT Nie ma takiej zmiennej. (owszem, jest, ale tylko przy register_globals) Cytat Warning: fopen() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\xampp\htdocs\www\roz_2\zobaczzamowienie.php on line 22 Masz podaną tylko nazwę pliku, zapomniałeś o trybie otwarcia. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:01 |