![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jak w kontrolerze pobrać wartość tagu meta tagi z description? chodzi mi o to co mam ustawione w app/config/view.yml bo chciałbym w akcji zmienić tego wartość, ale nie całkiem nadpisać (addMeta) tylko pobrać to description i coś do niego dodać. tylko, że z tym pobraniem tej wartości mam problem. proszę o pomoc pozdrawiam -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już kiedyś była podobna dyskusja ale chodziło wtedy o title. Wartości wpisane w pliku konfiguracyjnym, trafiają do obiektu response dopiero przy tworzeniu widoku, bo przecież te dane to rzeczywiście widok. Możesz ustawienie tytułu przenieść do klasy widoku albo męczyć się z tym w akcji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
co prawda o title, ale moze Cie naprowadzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z title nie mam problemów. elegancko mogę w kontrolerze tytuł zmieniać. z tym decsription jest problem i nie wiem jak mam kombinować. dlatego pytam:)
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bawie się SF, ale tak z ciekawości spojrzałem, chyba powinno pomóc
![]()
Ten post edytował wolditm 21.12.2008, 12:45:58 -------------------- Wspomnienia
|
|
|
![]()
|
|
nie ma czegoś takiego.
tablica $this->getResponse()->getMetas() jest pusta. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest puste z powodu, który podałem wyżej. Dlaczego nie chcesz przenieść tego do widoku?
|
|
|
![]()
|
|
dane z bazy powinny być pobierane przez kontroler i wstawiane do widoku. tak mi się wydaje, że nic w tym złego nie ma, że chcę to zrobić w kontrolerze. po prostu łatwiej będzie.
poza tym trochę to jest niekonsekwentne rozwiązanie. tytuł można ustawić z poziomu kontrolera, inne meta tagi już nie. a jak to będzie w takim razie w widoku? jak w widoku ustawia się to co wypluwa funkcje include_metas w layoucie? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 16:52 |