![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przygotowuję swoją stronkę bazując na jednym z popularnych FM, jednak nie o tym chciałem. ![]() Otóż, to mój problem: ![]() Jak widać główny div się nie rozciąga wg menu, a powinien. Szczerze powiem, że na CSS się aż tak nie znam i nie wiem jakie wartości ze stylu Wam przygotować by było to pomocne i Wam i mnie. Tak wygląda kod szablonu: Kod <div id="topbar"> <div class="content"> <div class="wrap content"> </div> </div> </div> <div id="subbar"> <div class="content"> <div class="wrap menu"> </div> </div> </div> <?=$content;?> <div id="footer"> </div> Wyciąłem nieistotne wpisy ( linki itd. ). Kod CSS: Kod .content { margin : 0 auto; width : 960px; } #topbar { height : 51px; background : #000; width : 100%; color: #FFF; } #topbar .wrap { background: #3F4040; height: 51px; width: 958px } #topbar h1 { font : bold 2.0em Arial, sans-serif; color: #FFF; line-height: 51px; padding: 0 0 0 10px; background: inherit; } #topbar h1 a { color: #FFF } #topbar h1 a:hover { color: #FFF; text-decoration: none } #topbar .se { float: right; padding: 12px 10px 0 0; } #subbar { background: #F4F4F3; height: 34px; border-bottom: 1px solid #D6D6D6; width: 100%; } #subbar .rss { position: relative; right: 20px; top: 7px; width: 21px; height: 21px; } Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję. DawPi -------------------- intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:49 |