![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem .Chciał bym wyczyścić tablice chodzi mi to ze jak mam taka tablice CODE Array ( [0] => Marcin [100] => Daniel [200] => Magda [201] => Paulina ) Chciał bym żeby zostało mi tylko Marcin Daniel Magda Paulina Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no .. ok
to co chcesz czyścić skoro wszystko zostaje ? -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciał bym żeby zostały mi porostu Marcin , Daniel a to żeby zniknęło [0] =>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale te
[liczba] => to są klucze tablicy, więc nie jest możliwe ich skasowanie - zresztą nie rozumiem zbytnio po co? -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 6 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie moge w manualu znaleźć, więc napisze Ci funkcje z palca.
Oczywiście kluczy Ci to nie usunie, a jedynie wyzeruje. Dam sobie głowe uciąć, że jest taka funkcja, ale nie moge sobie przypomnieć/znaleźć. Ten post edytował Mize 19.12.2008, 19:27:56 -------------------- NULL;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja chyba znalazlem ...
p.s. a może chodziło o array_values" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? Ten post edytował Darti 19.12.2008, 19:28:30 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 6 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No może o to chodziło też, ale sam nie wiem, niech autor sie wypowie.
-------------------- NULL;
|
|
|
![]()
|
|
Potrzebna mi ta funkcja ponieważ kiedy sparsuje wyniki preg_match_all to te wyniki wyswietlaja sie jak wyzej .A chciał bym otrzymywac tylko tekst
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to tak, jak napisał ~Darti - wyciągaj z tablicy poprzez array_values" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Choć jeśli chcesz wyświetlać, to zupełnie to nie ma sensu, bo korzystając z np. pętli foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual klucze Cię wcale nie obchodzą.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Autor chyba myśli, że będzie mu wyświetlało tak... [0] => 'Adam' ? ;o
-------------------- NULL;
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc już działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:46 |