![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pytanie jest kretyńsko banalne, to przepraszam.
Problem jest następujący: mam klasyczną JSową pętlę for, w której wykonuję sobie jakąś Ajaxową funkcję. Zanim po pętli zacznę robić coś dalej, chciałbym sprawdzić czy cała pętla się wykonała, a więc ściślej - czy wykonało się ostatnie wywołanie tejże funkcji w pętli. Sprawdzanie iteracji pętli oczywiście nie daje pożądanego skutku, bo z punktu widzenia JSa cała pętla wykonuje się natychmiast, mimo że poszczególne wywołania Ajaxa w niej jeszcze się nie przemieliły. Zabawa w timeout również się nie sprawdza, bo czasy wykonania tej samej funkcji są dość różne (funkcja korzysta z zasobów na innym serwerze). A więc - jak mogę po zakończeniu pętli sprawdzić czy zakończyło się ostatnie wywołanie Ajaxa w niej? A może da się to sprawdzić przy każdym powtórzeniu pętli, i od tego uzależnić przejście do następnego powtórzenia? Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
setInterval i co np. 100ms sprawdzasz czy ostatnie zapytanie wykonane przy użyciu AJAX się zakończyło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, bardzo mi pomogłeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W twoim przypadku chodzi o synchroniczne wywołania AJAX-owe.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:45 |