![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z funkcją SQL, którego nie potrafie sam rozwiązać. Pojawia mi się komunikat w stylu: Kod mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /przykładowy_serwer/skrypty/start.php on line 17 Kod aplikacji: Kod ... 14. $connect=mysql_connect($mysql_host, $mysql_login, $mysql_haslo); 15. $zapytanie="select id, title, introtext, metakey, metadesc from $text where id=$id_start"; 16. $tresc=mysql_query($zapytanie, $connect); 17. while ($query_txt=mysql_fetch_array($tresc)) {...} Wyjaśnienie: System oparty jest na Joomla 1.5.8, z dodanym dodatkiem "RD Add PHP" który umożliwia wstawianie skryptów do strony. Taką konfigurację miałem w wersji Joomla 1.0.15 ale po udanej migracji (podstawowej) do 1.5.8 (z zainstalowaniem od nowa komponentów i dodatków). Powyższy kod nie działa, pojawia się komunikat błędu: Warrning. Ale to na czym jest system oparty nie wiem czy ma tu jakie kolwiek znaczenie - gdyż ten skrypt powinnien się wykonać. Tylko nie wiem w czym tkwi problem. Co do kodu: sprawdzałem Linia 14: wykonuje się poprawnie. Linia 15: sprawdzałem poprzez funkcję echo - dopasowanie zmiennych jest poprawne Linia 16: próbowałem na 3 sposoby; - bez użycia Kod $connect - bez średnika na końcu - z dopisanie Kod or die(error_message(sql_error()) Linia 17: nie mam zielonego pojęcia co tutaj może być źle. Macie jakieś propozycje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:00 |