![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposób włączyć podpowiadanie nazw klas w Eclipse PDT? W Zend Studio nic nie włączałem i odrazu po utworzeniu projektu i build, pisze $obj = new , a on wyświetla mi listę dostępnych nazw klas. Jak taki efekt uzyskać w PDT? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ctrl + Spacja
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki.
A da się ustawić to żeby automatycznie podpowiadał też klasy razem ze zmiennymi etc, np po new itd. Albo jak napisze cześć nazwy klasy a on mi reszte podpowie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://eclipseforum.org.pl/index.php?optio...28&catid=15
ale u mnie nie działa |
|
|
![]()
|
|
plik: /.metadata/.plugins/org.eclipse.core.runtime/.settings/org.eclipse.php.core.prefs
ustaw contentAssistAutoactivationTriggersPHP=true i będzie działać. Niestety wydajność znacznie spada tego rozwiązania w dużych projektach. w Zend Studio działa to o wiele szybciej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 04:18 |