![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero rozpoczynam zabawę z PHP i trochę sobię przerobiłem pare skryptów w internecie iii... wyszedł błąd ;]
No więc co tu jest nie tak?
Po wypełnieniu formularza i kliknięciu wyślij, wyskakuje to: Cytat Warning: fopen(serwery.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/Defozox/domains/mojastrona.pl/public_html/body/sprawdz.php on line 50 Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/Defozox/domains/mojastrona.pl/public_html/body/sprawdz.php on line 52 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/Defozox/domains/mojastrona.pl/public_html/body/sprawdz.php on line 54 Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/Defozox/domains/mojastrona.pl/public_html/body/sprawdz.php on line 56 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/Defozox/domains/mojastrona.pl/public_html/body/sprawdz.php on line 58 Najpierw dałem plikowi sprawdz.php i serwery.txt chmod 666 i nie działało, a później 777 i też nie działało. Przeszukałem google, ale niestety podobnego błędu nie znalazłem. Proszę o pomoc, Pozdrawiam, Defozo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
serwery.txt istnieje i znajduje się w takim samym folderze co sprawdz.php? Powinno działać, jeszcze raz sprawdź, czy nadałeś plikowi serwery.txt chmod 777. Ew. spróbuj też na innym serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien
na
to powinno pomóc w rozwiązaniu problemu |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
haha... nie uwieżycie ; ] zamieniłem to na to co podał pyro (fenks) i najpierw wywaliło, że plik nie istnieje, a jak przegrałem sprawdz.php jeszcze raz na serwer (żeby sie upewnic) to wszystko zaczeło ładnie działac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chyba mam coś źle z klientem FTP (używam Total Commandera) może przerwało połączenie i coś się poknociło? Nie wiem... w każdym razie dziękuję wam za cenną odpowiedź. Pozdrawiam, Defozo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 20:57 |