![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć, mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić za pomocą ajaxa w bibliotece mintAjax coś w stylu marquee. Na stronie http://dancepiotrkow.pl/ w DIV'ie z pozdrowieniami o nazwie pozdr-text i chciałbym aby się one przesuwały (obojętne czy od prawej do lewej czy odwrotnie). Aha i tam teraz jest tak, że one się odświeżają co 10 sekund, po każdych 10 sekundach jest następne pozdrowienie.
Oto kod strony:
mintAjax pobiera z pliku generuj-pzdr.php dane. Z góry dziękuję za pomoc ;-) Ten post edytował in5ane 18.12.2008, 19:52:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl i pokombinuj z Zmiana położenia i jeszczeTU i TU
Przyda Ci się "Czy animacja jeszcze trwa". A wszystko za pomocą mintAJAX'a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
I tak nie wiem jak mam za pomocą tego zrobić, żeby normalnie na tej stronie mi w tym DIV'ie te pozdrowienia latały od prawej do lewej czy odwrotnie. Mógłby mi ktoś pomoc?
Pzdr.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Utwórz kontener i co każdą jednostkę czasu przesuwaj obiekt w nim umieszczony o N pikseli. Jeśli już się kończy/zszedł z wizji, podstaw drugi/zmień zawartość.
|
|
|
![]()
|
|
Nie jestem pijawą i spróbuje sam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
No i to nie działa jak powinno ;/ Przesuwa się tak dziwnie, a powinno jak się w prawo przesuwa to się chować przed wyszukiwarką i w ogóle tak jakoś dziwnie jak się na to kliknie, no to od obrazka POZDROWIENIA się przesuwa i jeszcze jak się nowy pojawia no to nie w org. miejscu. I to chciałbym, aby się cały czas samo przesuwało od lewej do prawej (coś w stylu opcji <marquee>tekst</marquee>). Ten post edytował in5ane 18.12.2008, 17:29:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~in5ane
Używam w przykładzie używam mintAJAX'a (przy okazji polecam forum mintAJAX. Tam szybciej dostaniesz odp. nt. wpomnianej przez mnie biblioteki). Poniżej podaje Ci przykład. Trzeba jaszcze pobawić się stylami aby wyglądało , no i odpowiednio generować pozdrowienia. Oczywiście to tylko poglądówka. pokaz.html Kod <html> <head> <script type="text/javascript" src="mintajax.js"></script> <script type="text/javascript"> //<![CDATA[ function get() { var req= mint.Request(); req.OnSuccess = function() { $("box").innerHTML= req.responseText; przewin(); } req.Send("plik.php"); } function przewin() {var boxsize=GetWidth("box"); mint.fx.Move("pozdr", boxsize+10, null, 20, 2000); } //]]> </script> </head> <body> <div id="box" style="width: 400px; height: 100px; border: solid; z-index: 5;" > </div> <br /> <input type="button" value="POKAŻ" onclick="get()" /> </body> </html> plik.php
|
|
|
![]()
|
|
No mnie nie o to dokładnie chodzi, tylko o to, aby one się same cały czas przesuwały (dokładnie tak samo jak w marquee, tylko, że tutaj w ty mintAjax).
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 13:25 |