![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Janów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujacy problem. Chce napisac skrypt ktory bedzie przesylal nazwe zmiennej z nazwa filmu do adresu w przegladarce. KOD:
Kod <?php $film1 = "Czlowiek_w_ogniu"; $film2 = "Miasto gniewu"; if (isset($_GET['opis'])) { if (isset($_GET['film'])) { if ($_GET['film'] == 1) { $_GET['film'] = "Czlowiek_w_ogniu" && $_GET['opis'] = $film1; } else if ($_GET['film'] == 2) { $_GET['film'] = "Miasto_gniewu" && $_GET['opis'] = $film2; } else { echo "Nieprawidlowy adres"; } } } echo "<a href=\"?film=1&opis=".$_GET['opis']."\">Zobacz moj ulubiony film</a><br>"; echo "<a href=\"?film=2&opis=".$_GET['opis']."\">Zobacz moj drugi ulubiony film</a><br>"; ?> Gdy wchodze w localhosta nie wykrywa mi zmiennej opis uzylem sprawdzenia tego czy zaistaniala niestety cos poszlo nie tak wyskakuje blad ze nie zidentyfikowano zmiennej. Moze ktos pomoc? // kurcze znow udalo mi sie rozwiazac problem przed odpowiedzia na posta ale wciaz wyskakuje mi blad gdy wchodze w localhost/index.php ze nie moze odnalezc zmiennej opis? dlaczego? jak go usunac? Ten post edytował endr1u 17.12.2008, 21:05:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:37 |