![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Postanowiłem wziąć się za obrazy i dołączyć parę funkcji do mojej strony. Zrobiłem wszystko jak w tutorialach na necie itp. i nie działa.
Gdy wpisuje
nic mi się nie pokazuje w oknie Gdy natomiast wpisuje <?php if (!extension_loaded('gd')) if (!dl('gd.so')) echo "Nie mogę odnaleźć bibioteki GD!"; ?> wyskakuje mi "Nie mogę odnaleźć bibioteki GD!". Zrobiłem wszystko jak na tutorialach tzn. extension_dir = "c:/serwer/php5/ext/" i odkomentowane extension=php_gd2.dll w folderze ext znajduje się plik z biblioteką. Z góry dziękuję. Ten post edytował Ad4m1992 17.12.2008, 19:04:12 -------------------- Tasi.pl - wejdź i zostań z nami na dłużej Artykuły, aktualności, filmiki, foto - wszystko z lekkim przymrużeniem oka Zwiększ ilość odsłon na swoim stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pod windows nie używa się .so A takie proste pytanie wyciągające, zrestartowałeś proces serwera po modyfikacji? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zrestartowałem i to parę razy.
-------------------- Tasi.pl - wejdź i zostań z nami na dłużej Artykuły, aktualności, filmiki, foto - wszystko z lekkim przymrużeniem oka Zwiększ ilość odsłon na swoim stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual masz coś ad. GD2?
Cytat extension_dir = "c:/serwer/php5/ext/" U mnie jest z backslashami między katalogami, na końcu nic. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Spróbowałem bez ukośnika na końcu ale nic.
W phpinfo nic nie ma o GD, sprawdzałem już wcześniej. W php info zauważyłem że ścieżka podana do extension to "c:\serwer\php\ext\" a powinno być "c:\serwer\php5\ext\". w php.ini jest zmienione dobrze... nie wiem już o co chodzi. -------------------- Tasi.pl - wejdź i zostań z nami na dłużej Artykuły, aktualności, filmiki, foto - wszystko z lekkim przymrużeniem oka Zwiększ ilość odsłon na swoim stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 17.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj 5 wersję PHP. GD jest tam zainstalowane domyślnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 14:57 |