![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki obiekt user_manager.php i on obsluguje wszelkie dzialania nowego uzytkownika tzn od stworzenia konta poprzez logowanie i uaktualnianie ostatniego logowania.... jest jedno ale ..... przy logowaniu na wysokosci funkcji clearLoginEntriesForUser funkcja lapie wyjatek i szuka w stosie catch'a ..... a jedyna chyba opcja napisac catch'a na poziomie skryptu process_login.php .... i ja probowalem napisac zeby mi ta sesje uzytkownika zapisywal ale wyrzuca syntax error, unexpected $end in process_login.php wiem ze blad skladni moze byc banalny ... ale ja jestem poczatkujacy i siedze nad tym dlugo tak wiec moze ktos bardziej doswiadczony looknie..... albo napisze co jest zle .... bo obiekt user_manager ma jeszcze funkcje processLogin i chyba najlepiej by bylo zeby ona dzialala ..... ale nie mam pojecia jak to posklejac <br>user_manager.php<br>
process_login.php
Ten post edytował Piniek 17.12.2008, 17:50:25
Powód edycji: Poprawiłem bbcode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy raz widzę, żeby ktoś używał składni heredoc do definiowania treści zapytań SQL
![]()
Ponadto zmienne skryptu w ciągach heredoc osadza się inaczej. Ten post edytował Zyx 17.12.2008, 17:56:38 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... hmmm
![]() dobra ..... ale w innej funkcji tego skryptu funkcje sql w heredocu dzialaja bo konto sie tworzy Kod public function createAccount
( $in_uname, $in_pw, $in_fname, $in_email ) { if ($in_pw == '' or $in_fname == '' or !$this->isValidUserName($in_uname)) { throw new InvalidArgumentException(); } $conn = connection(); try { $exists = FALSE; $exists = $this->userNameExists($in_uname, $in_conn); if ($exists === TRUE) throw new UserAlreadyExistsException(); $uname = $this->super_escape_string($in_uname, $conn); $fname = $this->super_escape_string($in_fname, $conn); $email = $this->super_escape_string($in_email, $conn); $pw = md5($in_pw); $qstr = <<<EOQUERY INSERT INTO users (user_name, password, full_name, email) VALUES ('$uname', '$pw', '$fname', '$email') EOQUERY; $results = @$conn->query($qstr); if ($results === FALSE) throw new DatabaseErrorException($conn->error); // // trzeba zwrócić identyfikator nowo utworzonego użytkownika. // $user_id = $conn->insert_id; } catch (Exception $e) { if (isset($conn)) $conn->close(); throw $e; } // // zamyka połączenie i wychodzi // $conn->close(); return $user_id; } Ten post edytował trylas 19.12.2008, 21:10:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A faktycznie, sorry - tu była pomyłka z mojej strony. Dawno heredoca nie używałem (bo i po cholerę).
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:51 |