![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problemy z uruchomieniem socketów pod Apachem 2.0.42. Ściągnąłem źródła Apache'a i skompilowałem go, a następnie ściągnąłem php-4.2.3.tar.gz. Jako komendy konfigurującej użyłem: './configure --with-apxs2=/usr/local/apache/bin/apxs --enable-sockets --with-mysql'. Potem standardowo make i make install. Test polegał na użyciu następującej linii: $soket=socket(AF_INET,SOCK_STREAM,0); Niestety, php usilnie informuje mnie, że odwołuję się do niezdefiniowanej funkcji socket(), a przecież ją włączyłem. Jeśli cokolwiek przychodzi mi do głowy, to to, że linia konfigurująca jest za krótka ![]() Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, z góry dzięki. BTW - używam Red Hata 7.2 Enigma. -------------------- Lord Popcorn
lordpopcorn@poczta.onet.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sproboj uzyc fsockopen() zamiast socket()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Sproboj uzyc fsockopen() zamiast socket()
Jak mi jeszcze powiesz, jak przy pomocy fsockopen() ustawić nasłuchiwanie na określonym porcie to wszystko będzie wspaniale ![]() -------------------- Lord Popcorn
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Cytat [..]
ściągnąłem php-4.2.3.tar.gz. [..] $soket=socket(AF_INET,SOCK_STREAM,0); ta funkcja juz nie jest dostepna w 4.2.3 Cytat (4.0.2 - 4.0.6 only)
z tego co widze od 4.1.0 masz socket_create. wiecej .: -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Cytat z tego co widze od 4.1.0 masz socket_create.
O matko! Jasne! Dzieki, polprzytomny jestem!!! Przeciez mam manuala bodajze jeszcze z PHP3, a sockets to byl modulem EXPERIMENTAL... (nie wiem, jak teraz, zaraz sciagne nowa dokumentacje) Sorry za zamieszanie i dzieki za pomoc ![]() -------------------- Lord Popcorn
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat z tego co widze od 4.1.0 masz socket_create.
O matko! Jasne! Dzieki, polprzytomny jestem!!! Przeciez mam manuala bodajze jeszcze z PHP3, a sockets to byl modulem EXPERIMENTAL... -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 04:17 |