![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem użytkownikiem ubuntu 8.10. Właśnie przeinstalowałem system. Mam małe pytanko i przy okazji prośbę. Przepraszam jeśli to zły temat ale chcę o tym napisać i kompletnie nie wiem gdzie.
W arkuszu stylów tego przepięknego i najlepszego na świecie ( wazelinka ![]() Moja prośba jak łatwo się domyśleć jest oczywisat. Czy do arkuszu stylów można dokonać zmiany z monospace na sans-serif. Będe wdzięczny. Jednocześnie prosze o nei warnowanie mnie bo robię to z powodu chęci poprawienia błędu a nie obrażenia kogokolwiek (a w szczególności człowieka który owy arkusz stylu pisał). Pozdrawiam MWL. Ten post edytował MWL 16.12.2008, 20:01:30 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zły dział, bezsensowny tytuł.
Przenoszę, a autora proszę o nadanie sensownego tytułu -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
w wolnej chwili zobacze jak to wyglada na ubuntu
![]() a co do stylu to dostarczony ze skryptem wiec możesz narzekac ![]() jesli bardzo Ci to przeszkadza na tą chwile polecam usercss do czasu poprawienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tez myślałem. Jeśli chodzi o to jak to wygląda to tu masz efekt.
Ja i tak za chwilę zainstaluję czcionki z windowsa, wiec problemu nie będzie, jednak wiesz, lepiej gdyby było poprawione ![]() -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
hm mi sie podoba czcioneczka, ktoś jeszcze ma obiekcje? bo mi to obojetne czy zmieni czy nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
ja z tego nie mogę się wręcz rozczytać. To chyba nie duży kłopot?
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekopiuj windowsowe czcionki do /usr/share/fonts/truetype
Ja tak robię pod Fedorą i jest git. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tyle ze nie widze w cssie monospace, albo źle patrzę body ma wg wymagań
Kod font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Trebuchet MS, Sans-Serif, Georgia, Courier, Times New Roman, Serif;
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie zamiast serif daj sans-serif...
@radex dla mnei to nei jest żaden problem, bo czcionki windy mam, ale komuś to może przeszkadzać... Ten post edytował MWL 17.12.2008, 10:23:09 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:31 |