![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z kodem, ale nie wiem czy CSS czy HTML. Rozjeżdza mi się w dół pod FireFoxem. Nie znam dokładnych wersji, ale na FF3 wszystko jest ok.
W HTML mam:
A w CSS
Nie mam pojęcia jak to naprawić. Proszę o sugestie... Ten post edytował ArekJ 15.12.2008, 22:03:34 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dziwnego, że nikit Ci nie odpowiada - mi się po prostu nie chce przez to przechodzić. Jeśli chcesz aby łatwo się to sprawdzało to:
-umieszczaj cały css w style, a nie pół w <style>, drugie pół w style="" -przełamuj linijki przy nowych tagach -użyj wcięć Być może kiedy "upięknisz" kod sam zobaczysz błąd ![]() Na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć: istnieją podwójne deklaracje, istnieją zbędne deklaracje (np ul li, a nie korzystarz z ul). To chyba tylko część kodu bo nie widze menu oraz menuwrapper Ten post edytował timon27 15.12.2008, 23:31:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swoją drogą możesz to na jakiś serwer dać?
łatwiej mi wtedy ocenić potencjalny błąd jak mam grafikę ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://beta.swiat-magii.pl/
Proszę tutaj jest wersja na serwerze ![]() A c wcięciami to będzie mniej więcej tak:
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Człowieku. Po co Ci ten <span> wewnątrz <li> ? PRzecież wystarczy to <li> albo <a> po ludzku ostylować.
A gdzie tu: http://beta.swiat-magii.pl/ jest to menu bo jakoś nie widzę. Ten post edytował JoShiMa 16.12.2008, 15:30:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jest pod logiem... Potem ten span usunę, ale jak to naprawić?
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam w FF widzę tylko "Strona główna".
Namotałeś tak w stylach, że głowa mała. Po co wszędzie
Raz na początku daj:
a inne wartości ustawiaj tylko tam gdzie potrzeba. Masz osobno style dla ul li osobno dla .limenu. Wcale bym się nie zdziwiła jak by się gryzły z tym style dla <span> masz tam bałagan totalny. Zacznij te style pisać od początku i jakoś porządniej. Masz tu na początek skrypt z samym menu w linii: http://blog.bexlab.pl/tutorials/inline.html I zobacz jak to można zrobić w kilku linijkach (style) Ten post edytował JoShiMa 16.12.2008, 16:20:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po ciężkim dniu w prac 2 minuty i ff dobrze to widzi ale popraw całość ;]
Kod .limenu {
border:0 none; float:left; list-style-image:none; list-style-position:outside; list-style-type:none; margin:0; padding:0; white-space:nowrap; } Ten post edytował Gryf 16.12.2008, 17:09:58 |
|
|
![]()
|
|
Widziac dobrze, bo z kolega kombinowalem i juz sie w linii ukladdalo, tylko odstepy byly. Dzieki bardzo-mam nadzieje, ze dziala pod FF2, ale nie mam jak tego przetestowac dopiero jutro...
Eh... To znowu ja z tym problemem. Przetestowałem to pod FF 1.5.0.6(chyba ta cyferka) i ku mojemu zdziwnieniu menu się nie rozjeżdza... bo go nie ma ![]() Niestety, ale muszę podbić temat bo nowego nie chce zakładać. Nic nie przynosi efektu. W tym momencie wogóle nie widać menu. Jest pustka. Bardzo proszę, żeby ktoś na to rzucił okiem, bo walidacje przechodzi poprawnie, a menu nie widać :/ Ten post edytował ArekJ 16.12.2008, 17:30:22 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
hmm... tylko kto dziś używa ff'a w tak starej wersji?
kolega powinien się zaprzyjaźnić z firebug'iem ;] ;] przepisz ten css do porządku bo tak to ciągle będziesz coś poprawiać w 10 miejscach ;] |
|
|
![]()
|
|
Niestety, ale nie mam FF2. Błąd ten występuje również na mojej konsoli. A FireBug pod FF3 mi nic nie wywala. Szczerze to zabardzo nie wiem jak mu kazać przeskanować CSS
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
jak to nie masz ff'a w takiej wersji google nie boli ściągnij i działaj
Ten post edytował Gryf 21.12.2008, 18:31:25 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to zainstalować pod Linuxem i to w dodatku wersji na PPC :/ Ale może ktoś by mógł mi te błędy przepisać?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |