![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze sobie pseudo sterownik do obsługi bazy danych narazie mam tyle
Sposób wywołania
1.Mam problem odnośnie metody pokazStatystyke(), chciałby wyświetlić liczbę rekordów ale zamiast tego otrzymuje błąd. 2.Co można było by tu zoptymalizować, napisać prościej, może wprowadzić modyfikatory dostępu, etc? Pozdrawiam -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat
Ubezpieczasz zapytanie, a i tak z tego nie korzystasz. Cytat ale zamiast tego otrzymuje błąd. Błędów możesz mieć N!^N. Cytat 2.Co można było by tu zoptymalizować, napisać prościej, może wprowadzić modyfikatory dostępu, etc? Ok, polskie nazwy zmiennych, to jest zły pomysł. Poza tym, mógłbyś pluć wyjątkami, a nie tylko false przy niepowodzeniu. Bool na wyjściu nic nie mówi. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ubezpieczasz zapytanie, a i tak z tego nie korzystasz. poprawione Cytat Błędów możesz mieć N!^N. ![]() ![]() Cytat Bool na wyjściu nic nie mówi. dodałem return false ![]() -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat dodałem return false Ale false nie powie, że błędem jest brak połączenia z bazą, niepoprawne zapytanie, uwalona baza, czy jeszcze jakieś inne nieprawidłowości. Chyba w jakimś celu wymyślono wyjątki, nie? Cytat Błędów możesz mieć N!^N A od kiedy to mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zwraca tablicę? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A od kiedy to mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zwraca tablicę? nie zwraca, funkcja obsługuje tylko jedno zapytanie, co nie zmienia faktu ze dalej nie wiem jak zapisac metode mysql_num_row pozdrawiam -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie zwraca Ale ty uzywasz tak jakby zwracalo ![]() return mysql_num_rows($this->BazaWynik[$b_SQL]); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jak w końcu ma być, bo kończą mi się pomysły....
-------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo kończą mi się pomysły.... Ale ty nie masz nic wymyslac, tylko chwile sie zastanowic... skoro:
to ma byc:
Takie trudne? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 03:26 |