![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Byc moze jest to awykonalne, niemniej jednak zapytam. Czy da sie usunąc te drukowane pierdoły co IE dodaje. Chodzi o tytul strony + data Ilość stron + adres strony. Ogólnie mam aplikację do wyliczania czegoś na swoim serwerze i nie chcę, żeby każdy właził na te stronę. Od razu odpowiadam. Nie wyłącze tego w IE, bo ostep do wyliczadełka mam nie tylko ja, a większość z osob co moze z niego korzystac, jak słyszy "musisz wejśc w ustawienia...." od razu rezygnuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Tak więc, czy da się to wyłączyć z poziomu JS'a? Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie da się.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przez JS prawie na pewno nie ma takiej możliwości. Jeżeli jednak głównym celem działania skryptu jest wydrukowanie jego pracy, rozważyłbym generowanie dokumentu z wynikiem: pdf, albo chociażby rtf.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
No tak, ale wygenerowanie pdfa, tudziez rtfa, troche zajmuje maszynie i zanim sie to zrobi + ściągnie + otworzy + wydrukuje troche mija, a tu chodzi o czas...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nic nie poradzisz (oprócz wspomnianego "wejdź w ustawienia..."). Myślę, że wygenerowanie PDF-a nie będzie wielkim obciążeniem, zwłaszcza, że PDF może potem być przydatny dla użytkownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
No trudno... Bedzie trzeba sobie poradzic... Najwyzej zahasłować sajta i niech sie ludzie bujaja (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 19:01 |