![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2008 Skąd: Łuków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym skonstowac klase do filtracji danych wejsciowych. Mialaby miejwiecej taki wyglad:
i teraz jak zbudowac wnetrze klasy aby mozna bylo sie odwolywac do wartosci z przefiltowanej tablicy $_POST (czyli $POST) w następujący sposób:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pomysł klasy o takim działaniu jak proponujesz jest pozbawiony sensu z funkcjonalnego punktu widzenia.
2. Skorzystaj z metod magicznych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zaimplementować w klasie funkcję __get
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2008 Skąd: Łuków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze to nie jest najlepszy pomysl, ale opiekun projektu zarzyczyl sobie takiej klasy, ktora w taki sposob bedzie zwracala przefiltowane zmienne i nic na to nie poradze ;/ najwieksza moja bolaczka jest sposob w jaki stowrzyc zmienne wew. klasy tak aby ich nazwy odpoiwadaly kluczom z tablic... metody __get() i __set() sa mi znane.
Czy kod, pod wzgledem logicznym jest poprawny??;>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat najwieksza moja bolaczka jest sposob w jaki stowrzyc zmienne wew. klasy tak aby ich nazwy odpoiwadaly kluczom z tablic... metody __get() i __set() sa mi znane. Masz prawie dobrze:
Ale nie podajesz, z jakiego obiektu jest ta metoda. ![]() Poza tym:
Nie zgadzają Ci się nazwy zmiennych. Ten post edytował erix 15.12.2008, 18:31:07 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
raczej nie bedzie poprwane. Więc jak to zastąpić? A co do niezgodnośi zmiennych: $wartosc przechodzi przez takie funkcje jak: addslashes i końcowa wartość zapisywana jest w zmiennej $save. No i ponawiam pytanie.
I w jaki sposób teraz wskazać na klucz 'id' który był uprzednio w tablicy $_POST, a teraz w zmiennej $tablica (zakładając, że prawidłowo skonstuowana jest klasa 'A'. Jeżeli tak nie jest, proszę o pomoc). Przez: $tablica->id; ![]() EDIT------------ Teraz klasa wyglada tak:
i działa w sposób poprwany ![]() Ten post edytował Manwe89 16.12.2008, 12:26:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:12 |