![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem ze skryptem JS. Jego działanie polega na tworzenie listy użytkowników w danym elemencie strony. Lista ta zawiera się między znacznikami <ul> i </ul>, a każda pozycja na liście jest w ten sposób dodawana przez JS: Kod usersList += "<li onclick=javascript:\"$D('"+obj.id+"').value='"+name[i]+"';\">"+name[i]+"</li>"; Łatwo się domyśleć o co chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Niestety taki kod "łamie się" w miejscu value='"+name[i]+"', ponieważ name[i] nie jest jednym wyrazem, lecz dwoma lub czasami trzema i stworzona lista wygląda (już w HTML, dla użytkownika załóżmy "Adam Nowak") tak: <li ;="'" nowak="" onclick="java script:$D('pname').value='Adam">Adam Nowak</li> a powinno tak: <li onclick="java script:$D('pname').value='Adam Nowak'">Adam Nowak</li> Czy mógłby mi ktoś poprawić ten kod JS? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod usersList += "<li onclick=\"javascript:$D('" + obj.id + "').value='" + name[i] + "'\">" + name[i] + "</li>";
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ani to, ani to nie działa.
Jak chcesz z całym kodem to se wstaw za name[i] np. "Adam Nowak" i sam zobacz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój kod działa w 100% - musisz mieć jakiś inny problem kolego... przetestuj sobie:
a przy okazji, następnym razem, za takie odzywki: Cytat Jak chcesz z całym kodem to se wstaw ... zamknę temat, to ty tu prosisz o pomoc i należy się trochę szcunku osobom próbującym jej udzielić, to ty masz problem i ty se sprawdzasz rozwiązania... |
|
|
![]()
|
|
Jednak działa Twój sposób. Zapomniałem skasować ';'
A co do Cytat Jak chcesz z całym kodem to se wstaw ... To przecież nie ma w tym nic złego ani obraźliwego ani nie podważającego szacunku do osoby, do której się zwracam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 01:28 |