![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tutaj nowy. Na wtorek potrzebuje napisac xslt dla takiego xml:
<tabela> <wiersz> <komorka polaczkol="2"> ala ma kota </komorka> </wiersz> <wiersz> <komorka>jeden</komorka> <komorka>dwa</komorka> </wiersz> </tabela> chodzi aby wyswietlic tabelke jak w xml ale aby w pierwszym wierszu kolumny byly polaczone czyli colspan a drugi normalnie. Zrobilem XSLT do tego wyglada on tak: <xsl:template match="/"> <xsl:apply-templates/> </xsl:template> <xsl:template match="tabela"> <html> <body> <table align="center" border="1"> <xsl:apply-templates/> </table> </body> </html> </xsl:template> <xsl:template match="wiersz"> <tr> <xsl:apply-templates/> </tr> </xsl:template> <xsl:template match="komorka"> <td > <xsl:value-of select="."/> </td> </xsl:template> </xsl:stylesheet> tylko nie moge zrobic Colspana w 1 wierszu aby pobieral wartosc z xml z atrybutu polaczkol. Potrzebuje otrzymać banalne takie cos ![]() Co musze dopisać do xslt albo co mam w nim pozmieniac. Wiem ze to banalna sprawa ale dopiero zaczynam z xslt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
inaczej moze zadam pytanie. Juz udalo mi sie zrobic aby wszystko ladnie wczytywalo.
Tylko Colspan="2" jest ustawiony recznie a chcialbym aby wartosc 2 byla pobierana do colspana z XML-a. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z atrybutu polaczkol? Przecież podałem Ci linka, jak odczytać wartość z atrybutu.
Ten post edytował erix 14.12.2008, 16:03:34 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
tak z atrybutu polaczkol. Wiem jak pobrac wartosc tylko jak ja wstawic do colspana.
Colspan="<xsl:value-of select="@polaczkol"/>" tylko to nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod colspan="{@atrybut}" ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ogromne dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:59 |