![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zainstalowałem do mojego skromnego systemu zarządzania treścią edytor FCKeditor. Mój problem polega na tym, że kiedy kopiuje jakiś tekst z dowolnej strony (wklejając go do edytora FCKeditor) i później przesyłam ten tekst metodą POST do zmiennej $text, urywa mi tekst np. w połowie. Testowałem wiele razy co może być tego przyczyną i znalazłem ten oto znak specjalny: Kiedy on występuje w tekście (najprawdopodobniej sam się tworzy przy kopiowaniu), urywa mi przed tym znakiem tekst... Czy nie da się napisać jakiejś krótkiej funkcji w PHP, która usuwałaby ze zmiennej ten   ? Próbowałem czegoś takiego:
Niestety, bez skutku. (W poście nie napisałem średnika ( ![]() Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2008 Skąd: Łuków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co mowisz zmienna docierajaca po kliknieciu juz jest ucinana, tak wiec funkcja php po odebraniu danych nic nie da bo i tak dociera juz wartosc "ucieta" lepsza opcja byloby wywolonie funkcji js po kliknieciu na przycisk Zapisz ktora by zrobila by to samo
![]() ![]() js moze byc wadliwy bo to nie moja dzialka ![]() ![]() text.replace(' ','QWERT'); {zauwaz ze specjalnie nie dalem srednika na koncu tego czegos} w miejsce tego wpadnie ciag: QWERT; {zwroc uwage ze ciag ten bedzie mial srednik na koncu). Potem daj jeszcze raz funkcje zamieniajaca: text.replace('QWERT;',''); no i to powinno zalatwic problem ;d Ten post edytował Manwe89 15.12.2008, 16:06:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:10 |