![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
Mam taki prosty problem z mod rewite.Probuje zmienic link test.php na test.html, wiec w .htaccesss daje : Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php [L] a w pliku index.php wstawiam linka <?php echo '<a href="test.php">link</a>'; ?> no i nic nie zmienia , nawet nie jest dosc pewny czy to tak powinno dzialac , wiem ze mod jest na 100% wlaczony pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Widzisz tu gdzieś zmianę test.html na test.php?
Cytat RewriteRule ^index.html$ index.php [L] bo ja nigdzie. Spróbuj w ten sposób: Kod RewriteRule ^([a-z]+).html$ $1.php [L]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc phpion
zmienilem wpis w htaccess ale dalej to samo , zadnych zmian w linkach. Skoro u ciebie to dziala to moze problem jest z czyms innym , tylko nawet nie wiem jak go znalezc. Htaccess mam w katalogu, tam gdzie index.php. A moze sa rozne wersje tego moda ale to nie wiem jak sprawdzic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Linki same ci się nie zmienią w magiczny sposób. Sprawdź czy przepisanie działa poprzez wpisanie w adresie przeglądarki test.html. Jeżeli wyświetli się zawartość test.php to znaczy, że wszystko jest ok. Jeśli zobaczysz błąd - wklej go.
|
|
|
![]()
|
|
gdy wpisuje test.html to wyswietla test.php wszystko jest ok
ale mi bardziej chodzilo o zmiane powiedzmy w adresie przegladarki tak zeby dla usera powiezmy link test.php?id=5&tytul=costam byl widoczny jako /5/costam. tak samo jak najedzie na linka kursorem to widzi /5/costam a tu sie nic nie zmienia. |
|
|
![]()
|
|
Musisz zmienić linki ręcznie, mod_rewrite nie ingeruje w kod HTML.
|
|
|
![]()
|
|
ok , dzieki za pomoc juz wiem co musze zrobic
pozdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:11 |