![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam następujący problem. Napisałem klasę singleton do połączenia z bazą, której kod poniżej umieszczam... CODE class OnlyOneConnection { private static $db_instance; private $dbObject; private function __construct($database) { switch ($database) { case 'mysql': $dbObject = mysql_connect('nazwa_hosta','nazwa_usera','haslo') or die(mysql_error()); mysql_select_db('nazwa_bazy') or die(mysql_error()); if (mysql_errno()) case 'postgre': if(!$dbObject)} public function var_dumping() { var_dump($this);} public static function getInstance($database) { if (self::$db_instance === null)} public static function getConnection() { if (self::$db_instance!=null)} public static function disconn($database) { if($database=='mysql') {}mysql_close($dbObject);} } No i problem jest następujący: działa połączenie z bazą (czyli konstruktor oraz metoda getInstance) natomiast nie wiem jak napisać metodę rozłączania z bazą poprzez zamknięcie uchwytu. Próbowałem z metodą getConnection, która miała zwracać uchwyt, ale coś pokręciłem i nie działa metoda disconn. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać.... ![]() Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:55 |