![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Hej mam takie pytanie odnosnie nested set w propelu 1.3 czy ktos juz z tego korzystal.
Z tworzeniem drzewa nie ma problemu ale z odczytaniem troszke tak poniewaz drzewo jest domyslnie odczytywane w odwrotnej kolejnosci. Zeby dostac poprawne drzewo trzeba uzyc klasy RecursiveIteratorIterator tutaj jest link do manuala z propela http://propel.phpdb.org/trac/wiki/Users/Do.../Tree/NestedSet mam taki problem odczytuje drzewo i probuje wyswietlic :
dostaje error - chyba nie do konca kumam jak nalezy uzywac tej klasy RecursiveIteratorIterator
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 14.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakbyś poczytał dokładnie komunikat o błędzie to byś zauważył " Argument 1 passed to RecursiveIteratorIterator::__construct() must implement interface Traversable"
i dalej "boolean given" twój obiekt $root nie jest instancją klasy "CategoryPeer" która implementuje interfejs Traversable, sprawdz sobie co zwraca ci metoda CategoryPeer::retrieveTree(1); bo w/g mnie false |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 09:53 |