![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pisze skrypcik do sprawdzania dopuszczalnosci wyrazow w grach slownych. Mecze sie z takim problemem: Na stronce dla przykladu rachmistrz znajduje sie w 8-ym wierszu tabeli taki zapis : o rachmistrzowie. Pobieram stronke takim fragmentem (okroilam headera na maksa):
i u mnie ten wiersz wyglada tak: o a61 rachmistrzowie pytanie: skad to "a61" ? wiem, ze strone mozna pobrac jeszcze na kilka innych sposobow, ale czy ktos potrafi wskazac co w tym powyzszym jest nie tak i skad biora sie smieci ? dzieki
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, ze strone mozna pobrac jeszcze na kilka innych sposobow Więc czemu tego nie robisz, skoro wczytujesz tak czy inaczej całą zawartość?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Więc czemu tego nie robisz, skoro wczytujesz tak czy inaczej całą zawartość? wkleilam dosc uproszczony kod by pokazac problem jaki mam, docelowo nie mam potrzeby wczytywania calej zawartosci strony... nie rozumiem skad na stronie przeze mnie wyswietlanej pojawiaja sie w kilku miejscach dodatkowe znaki (mimo, ze w oryginale ich nie ma) - probuje to wyczaic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciez ten freagment kodu wyglada tak:
o</tt></th><td>rachmistrzowie i pomiędzy o i r są te htmlowe bajery, jestes pewna ze je prawidlowo wycielas ? -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Cytat i pomiędzy o i r są te htmlowe bajery, jestes pewna ze je prawidlowo wycielas ? zalozmy dla rozwiazania problemu, ze nic nie chce wycinac i pobieram cala strone - w zadan sposob nie ingeruje w jej tresc: na zasadzie pobierz, wyswietl dlaczego pobierajac swoim kodem otrzymuje we wspomnianym fragmencie: <tr><th scope="row" valign="top"><tt>o</tt></th><td> a61 rachmistrzowie</td></tr> skad to a61 ? Ten post edytował Jepic 12.12.2008, 09:02:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:08 |