![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
dziś 1sze starcie z XMLem. Chciałbym odczytać takie cudo:
udaje mi się odczytać ALE no właśnie gdy nie ma tego Drugiego <Group> ( docelowo tych sekcji jest duzo wiecej ) i omija mi np drugie <source> czyli gdy mam dwa tagi <source> w jednym <station>. Odczytuje to jak znalazlem w manualu
i mam z tym klopot. pozdrawiam Ten post edytował john_doe 11.12.2008, 12:49:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zwaliduj sobie najpierw XML. To raz.
Dwa: Cytat omija mi np drugie <source> czyli gdy mam dwa tagi <source> w jednym <station>. :
Do poszczególnych elementów Source odwołujesz się jak do tablicy. W związku z tym, puść foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na tę wartość i będzie wszystko ok. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
świetnie, dzięki zrobiłem tak i działa bez zarzutu;
XML teraz się waliduje
oraz odczyt tagów Source
tak dla innych którzy mieliby podobny "coś" do zrobienia. Pozdrówka Ten post edytował john_doe 12.12.2008, 11:35:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:06 |