![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym poselectować ten kod tak aby, w tabelce zdarzenia, w polu row 1 wyświtała mi się naświerzsza liczba, prosiłbym o pomoc.
<? include("funkcje.php"); include("glob_zm.php"); $eror = polacz_z_baza(); mysql_select_db("lokatorzy"); $zapytanie = "SELECT * FROM `zdarzenia` Limit 0,100"; $result = mysql_query($zapytanie); echo('<table width="100%" border="1" align="center" class="styl2">'); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo('<tr>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[1].'</th>'); echo('<th width="550" scope="col">'.$row[3].'</th>'); echo('<th width="75" scope="col">'.$row[7].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[13].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[14].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[15].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[16].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[17].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[18].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[20].'</th>'); echo('</tr>'); } echo('</table>'); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) Popraw tytuł tematu i bbcode.
2) Popraw własne błędy ortograficzne. 3) zrob Kod echo mysql_error() 4) Dodaj ordera Ten post edytował wookieb 11.12.2008, 11:10:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca napisałeś o co Ci chodzi - jeśli o kolejność to
w zapytaniu dodaj ORDER BY http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
Ten post edytował tomek_ 11.12.2008, 10:58:07 -------------------- Dysortografik -> nie besztać za błędy ;P
pomogłem ? -> kliknij "pomógł" ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK jeszcze raz
![]() poprosiłbym o bardziej sprecyzowaną odpowiedź, a najlepiej kod. Kod <p><center>Historia interwencji </center>
<table width="100%" border="2" align="center" class="styl2"> <tr> <th width="520" scope="col">notatka </th> <th width="70" scope="col">nr. tel.</th> <th width="70" scope="col">prom </th> <th width="70" scope="col">data</th> <th width="70" scope="col">prom </th> <th width="70" scope="col">data</th> <th width="70" scope="col">prom </th> <th width="70" scope="col">data</th> <th width="70" scope="col">login</th> </tr> </table> </center> <br> </br> </p> <center> <? include("funkcje.php"); include("glob_zm.php"); $eror = polacz_z_baza(); mysql_select_db("lokatorzy"); $zapytanie = "SELECT * FROM `zdarzenia`ORDER BY nr_spr_c LIMIT 0, 100; "; $result = mysql_query($zapytanie); echo('<table width="100%" border="1" align="center" class="styl2">'); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo('<tr>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[1].'</th>'); echo('<th width="550" scope="col">'.$row[3].'</th>'); echo('<th width="75" scope="col">'.$row[7].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[13].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[14].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[15].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[16].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[17].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[18].'</th>'); echo('<th width="70" scope="col">'.$row[20].'</th>'); echo('</tr>'); } echo('</table>'); echo mysql_error() </center> </body> </html> Ten post edytował pyruu 11.12.2008, 12:02:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A wiesz co przechowuje zmienna $row? Wartości kolumn. Wiec robisz mysql_fetch_array RAZ i w petli wyswietlasz sobie tą 1 ile razy chcesz. Ale już nie w petli while tylko for.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
poprosiłbym o bardziej sprecyzowaną odpowiedź, a najlepiej kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałby zauważyć, że to moje pierwsze posty na tym forum, także proszę o wyrozumiałość Pamiętaj, że bycie nowym nie zwalania z obowiązku przestrzegania tutejszego regulaminu oraz wyczajów. Kod PHP umieszczamy w znacznikach [ php ] [ /php ]. Proszę to poprawić we wszystkich swoich postach. (spacje w znacznikach użyte celowo dla zobrazowania)chciałbym, aby wyśiwetliły się w polu row[1] tylko np numery 111111, A co się wyświetla?sorry, ale czasami poprostu nie ma czasu na kursy, z góry dzięki za odpowiedź. Opowiem Ci historyjkę.(...) poprosiłbym o bardziej sprecyzowaną odpowiedź, a najlepiej kod. Poprosiłem ostatnio o pomoc hydraulika. Przyszedł a ja mu mówię: "Wie Pan. Nie mam czasu się uczyć tego co Pan już umie. Choć jakbym miał czas to bym się nauczył i zrobił sobie sam to po co Pana wezwałem. Tymczasem zrób mi to Pan za frajer." Zgadnij co mi koleś powiedział. (Historia oraz wszelkie osoby biorące w niej udział są zmyślone. Wszelkie podobieństwo przypadkowe ![]() Jeśli nie masz czasu, nie chce Ci się, nie potrafisz, ... to mogę przenieść posta na Giełdę ofert. Zapłacisz, dostaniesz gotowca ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zmodyfikuj zpytanie
ORDER BY kolumna DESC ORDER BY kolumna ASC w zależności w jakiej kolejności chcesz - sam sprawdź która jest która ![]() WHERE kolumna='ileś tam' tu dajesz warunki jakie mają spełniać zwracane rekordy jeśli byłoby ich więcej to WHERE kolumna1='coś' AND kolumna2='cos innego' itp generalnie poczytaj choćby najprostsze opisy jak kożystac z SELECT w sql-u mnóstwo tego w necie http://www.google.com/search?hl=pl&cli...&lr=lang_pl Ten post edytował tomek_ 11.12.2008, 12:27:34 -------------------- Dysortografik -> nie besztać za błędy ;P
pomogłem ? -> kliknij "pomógł" ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:03 |