![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam zainstalowanego Apache, PHP i ProFTP pod linuksem. Zawsze uzywalem serwera jako jeden uzytkownik. Prosiłbym o jakies wskazowki jak stworzyc interfejs np. na PHP i jak skonfigurowac apache zeby mozna bylo za pomoca strony www utworzyc nowe konto dla uzytkownika z dostepem do serwera ftp tak aby mogl publikowac swoje strony na zasadzie www.mojadomena.pl/~folder_uzytkownika. Dziekuje za okazana pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_userdir.html
W domyślnej konfiguracji Apache masz skomentowane linijki odpowiedzialne za jego obsługę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie z apachem ale pytanie jest jak za pomoca formularza utworzyc nowe konto?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A znasz komendę useradd?
![]() Do tego katalog /etc/skel, gdzie tworzysz dodatkowo public_html i hulaj dusza. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
znam ta komende chociaz niezbyt wiem jak za pomoca PHP wywolac ja. Jakies wskazowki?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Manual nie gryzie.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
super useradd jest komenda uniksowa. A jakis pomysl jak zachecic PHP do przetwarzania polecen z konsoli?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzieki
Mialem nadzieje na troche szerszy opis jak zmontowac prosty formularz php za pomoca ktorego tworze nowe konto uyzytkownika na serwerze z dostepem do ftp. Najwazniejsze ze juz mniej wiecej wiem co i jak. Jeszcze raz dzieki P.S. Sam manual to tylko spis funkcji potrzeba czasami jeszcze pomyslu na skrypt |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sam manual to tylko spis funkcji potrzeba czasami jeszcze pomyslu na skrypt To AŻ zbiór cennych porad i komentarzy. Widać, że czytałeś, skoro tak mówisz. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To AŻ zbiór cennych porad i komentarzy. Widać, że czytałeś, skoro tak mówisz. ![]() Zeby korzystac z manuala trzeba wiedziec gdzie a raczej czego szukac. To zadna sztuka szukac wiedzac gdzie to jest. Reszta to jak mowiles porady i komentarze, dlatego chcialem zaczynajac ten temat wskazowki jak to zrobic a nie gotowca ![]() |
|
|
![]()
|
|
Podałem Ci linka do google, na pierwszej stronie wszystko jest...
Cytat A moze wyda Ci sie to dziwne ale jednak mam troche obycia z manualem. Przykro mi, ale tego nie widać, skoro nie możesz znaleźć odpowiedniej funkcji. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:13 |