![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zadanie zoptymalizować wyswietlanie drzewka kategorii. Struktura tabeli id,id_parent,name (niestety niemogę jej zmienić, moge ewentualnie cos dodać) Wtej chwili jest funkcja rekurencyjna która wyświetla to drzewko bryy ... Pewnie się domyślacie co to oznacza:( Za każdym jej wykonaniem jest wywoływana sqlka co przy rekurencji daje około 300 zapytań. Na dzień dobry wymysliłem żeby jedna sqlką pobrac wszystkie rekordy do tablicy tylko ze teraz żęby taka listę wyswietkic w ul,li strasznie musze sie narobić zeby te dane jakos logicznie ułożeć. Proszę o jakieś rady sugestie jak to mozna ładnie obrobić i potem wyswietlić na liście ul,li ... moze jakieś artykuły do poczytania Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponowałbym użyć Stored Procedures w bazie
dla MySQL-a polecam przejrzeć http://www.artfulsoftware.com/mysqlbook/sa...sqled1ch20.html Ten post edytował tomek_ 10.12.2008, 14:18:22 -------------------- Dysortografik -> nie besztać za błędy ;P
pomogłem ? -> kliknij "pomógł" ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 22:43 |