![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powitac,
mam taki od sobie skrypt odczytu danych Kod <?php $nazwa_pliku = "Newsy/newsy.txt"; if (is_readable($nazwa_pliku)) { if ($plik = fopen($nazwa_pliku, "r")) { $dane = fread($plik, filesize($nazwa_pliku)); if ($dane === FALSE) $message= "Odczyt danych z pliku nie powiódł się...pusty?"; else $nowy_wpis=$dane; fclose($plik); } else $message ="Nie mogę nawiązać połączenia z plikiem..."; } else $message= "Z pliku nie można odczytać informacji lub on nie istnieje..."; ?> chce teraz odczytac z tego pliku tylko jego pierwszy wpis... dosc dlugi wiec metoda 1linijka 2linijk... nie zadziala....nie wiem jak sie za to zabrac, powrzucac wpisy do tablicy 1 wpisz tab[0] 2 wpis tab[1] itd ? jak to zrobic? wpisy wygladaja mniej wiecej tak: news.dodaj(dzień,miesiąc,rok, 'Tytuł','Treść newsa...', 'adres','ramka', 'autor','e-mail', 'obrazek',szerokość,wysokość); Ten post edytował comanderv 10.12.2008, 10:12:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz mój tutek o plikach tekstowych
http://www.forumweb.pl/viewtopic.php?t=39103 Znajdziesz tam wszystko czego potrzebujesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taaaak, wlasnie explode(); to bylo wszystko czego potrzebowalem
![]() dziekuje bardzo ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 07:22 |