![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem się dowiedzieć czy wie ktoś jak zrobić autoryzacje na cały katalog? Autoryzacja na jeden scrypt nie jest wielkim problemem. Wystarczy umieścić : Kod header('WWW-Authenticate: Negociate');
header('WWW-Authenticate: NTLM', FALSE); Oraz odpowiednio sprawdzać $PHP_AUTH_USER i $PHP_AUTH_PW. Jednak nie wiem jak podejść do problemu gdy chcę zrobić autoryzację na cały katalog? Takie rozwiązanie przydaje się gdy chcę w katalogu na chasło zamieścić np. panel administracyjny do strony. Proszę o pomoc, z góry dziekuję. -------------------- -------=] Smoke No Dope
Make Your OWN Web [=------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam
nie wiem jak podejść do problemu gdy chcę zrobić autoryzację na cały katalog? Takie rozwiązanie przydaje się gdy chcę w katalogu na chasło zamieścić np. panel administracyjny do strony. albo kazdy plik bedziesz w ten spsoob autoryzowal jak to robisz dotychczas albo skorzystac z .htaccessa (jesli jest to Apache) -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat albo kazdy plik bedziesz w ten spsoob autoryzowal jak to robisz dotychczas albo skorzystac z .htaccessa (jesli jest to Apache)
To jest Apache, można prosić o jakiś opis .htaccess ![]() -------------------- -------=] Smoke No Dope
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat
Choroba, nie pomyślałem że to było już omawiane :wink: thx -------------------- -------=] Smoke No Dope
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 12:57 |