![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zacząłem uczyć się ostatnio jak używać ajax'a. Zacząłem od frameworka jQuery, który zdaje się być całkiem przyjemny i prosty. Problem zaczął się, gdy chciałem użyć bazy danych. Niby mogę łączyć się z bazą w pliku wywoływanym przez ajax'a czy też includować plik database.class.php, tworzyć nowe połączenie, etc. Czy istnieje w ajaxie możliwość wywołania jakoś istniejącego już połączenia z bazą/rejestru, w którym to przechowuję m.in. to połączenie lub użycie singletonu w obiekcie z bazą? Niestety moje aktualne próby były bezowocne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No a pokaż jak ty to robisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest kawałek z js odpowiadający za przekazanie aktualnej wartości w formularzu do skryptu php. Nie ruszy, nie znajduje klasy mimo, że użyłem __autoload A to natomiast nie znajduje mi dodanego już wcześniej do rejestru obiektu database Ten post edytował Vielta 9.12.2008, 22:28:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:26 |