![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie powiem iź jestem zupełnie zielnoy w tematyce XML/AJAX. Potrzebuję wyświetlić na swojej stronie zawartość plików tekstowych, które znajdują się w tym samym katalogu co strona www. Niestety nie mogę użyć do tego php ponieważ serwer jest za mało wydajny by poradzić sobie z obsługą php. Używając przyjaciela googl'a znalazłem poniższy kod i trochę przerobiłem na swoje potrzeby. Niestety nie działa on tak jak powinien. Kod <script> var ObiektXMLHttp = false; if (window.XMLHttpRequest) { ObiektXMLHttp = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { ObiektXMLHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getMsg(src, content) { if(ObiektXMLHttp) { ObiektXMLHttp.open("GET", src); ObiektXMLHttp.onreadystatechange = function() { if (ObiektXMLHttp.readyState == 4) { document.getElementById(content).innerHTML = ObiektXMLHttp.responseText; } } ObiektXMLHttp.send(null); } } window.onload=function() { getMsg('tempsht.txt', 'a1'); getMsg('wilgotnosc.txt', 'a2'); getMsg('cisnienie.txt', 'a3'); } </script> <body> <div id="a1"></div><BR><BR> <div id="a2"></div><BR><BR> <div id="a3"></div><BR><BR> </body> Otóż podczas otwierania strony uruchamia się tylko funkcja getMsg('tempsht.txt', 'a1'); pozostałe funkcje nie są wykonywane. W jaki sposób należałoby poprawić kod tak by wszystkie funkcje: Kod getMsg('tempsht.txt', 'a1'); były wykonywane podczas uruchomienia strony, oczywiście zależy mi na tym by funkcje wyświetlały zawartość plików txt w przyporządkowanych div'ach.getMsg('wilgotnosc.txt', 'a2'); getMsg('cisnienie.txt', 'a3'); Przepraszam, że pytam o gotowe rozwiązanie, ale temat programowania www jest mi zupełnie obcy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. -- pozdrawiam demeo Ten post edytował demeo 9.12.2008, 03:56:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:15 |