![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szablon strony opiera się na tabeli (2 wiersze, w ktorych zdefiniowane są 2 iframe). Gorny przeznaczony jest na menu pojawiajace sie po zalogowaniu na strone, natomiast dolne na tresc strony)
<iframe>menu</iframe> <iframe>tresc strony</iframe> Menu jest poziome, dynamiczne z rozsuwanymi podmenu, dopasowane do rozmiarow gornego iframe. Problem tkwi w tym, ze podmenu po rozwinieciu sa schowane. Jak zrobic, aby byly na wierzchu, nad <iframe>tresc strony</iframe>? Ten post edytował jeden5a 8.12.2008, 15:51:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2007 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystałem menu za źródła:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/...dlevelsmenu.zip Próbowałem ustalać parametry position i z-index w stylach lecz nie przyniosło to żadnych efektów. Gdyby ktoś zerknął i podpowiedział, w którym miejscu trzeba zmodyfikować kod, byłbym wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak zrobic, aby byly na wierzchu, nad <iframe>tresc strony</iframe>? Z tego, co mi wiadomo, to nie da się. Zrezygnuj z <iframe/>. To już właściwie prehistoria. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2007 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix ma rację. Ramki są traktowane jako osobne okna i to co nie mieści się w ramce nie jest widoczne. Tu nie chodzi o zasłanianie tylko o wielkość ramek.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 19:27 |