![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem z funkcją JS show/hide i z jego zagnieżdżaniem, a zresztą dam przykład:
i problem jest taki iż cccccccccccc jest już POZA hide test2, ale również poza hide test,a powinien do niego należeć (patrzeć na zamykające znaczniki < /p>... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod <p class="phide" id="test2">bbbbbbbbbb</p> Działa prawidłowo przecież. Zamykaj tagi poprawnie, puść to pod validator, to zobaczysz, gdzie tkwi błąd. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyyy... chyba się nie zrozumieliśmy... albo Ja nie rozumiem, bo czy to FF 3.X czy IE 7 to i tak zachowuje się nie tak jak chce, chyba że akapitów nie można zagnieżdżać bo coś mam takie przeczucie...
![]() Ten post edytował Ania-678 8.12.2008, 20:56:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z tego, co pamiętam, to właśnie nie można.
![]() Poza tym:
Masz dwa zamknięcia, a tylko jedno otwarcie akapitu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może poprostu zmień te tagi "p" na "div", próbowałaś czy daje to efekt taki jaki chcesz?
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie działa, tylko że... div oraz span odpadają bo wykorzystałam je już do innych celów... może ktoś kojarzy jakiś niezbyt typowy (sic!) znacznik w xhtml który no nic nie robi, a można użyc jak np div'a?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wyjaśnić dlaczego "div" odpada skoro spełnia swoje zadanie?
Jeśli wykorzystałaś divy w innych miejscach to przecież nie oznacza, że nie możesz ich wykorzystać i tu. PS. "span" jest elementem liniowym (inline) - wiem, wiem, można go ostylować "display:block" - a ty potrzebujesz elementu blokowego (block) i imho div jest w twoim przypadku dobrym rozwiązaniem. |
|
|
![]()
|
|
Bo to leci do własnej funkcji bbcode a div'y użyłam już do pozycjonowania tekstu (center/right)i jak dam na to też div'y to będzie Mi się kolidować z zamykającym znacznikiem bo JAK odróżnię który od czego?
![]() span zaś do kolorów. Ale użyłam już abbr i jakoś działa ![]() Ten post edytował Ania-678 9.12.2008, 10:16:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 01:12 |