![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zainstalowałam sobie FlySpray'a i sprawdzam jego możliwości. Potrzebuje takiej funkcjonalności, by użytkownicy sami mogli zakładać sobie konta, a ja jako administrator ich akceptuje lub nie.
Napotkałam na taki opór: założyłam konto jako np. zglaszajacy1, ponieważ jest to na serwerze lokalnym mail z linkiem aktywacyjnym nie został wysłany na podany przy tej czynności mail. Jako administrator nie mogę nigdzie znaleźć takiego użytkownika i go zaakceptować, widzę tylko w bazie danych w tabeli flyspray_registrations, że rzeczywiście się coś dodało. Przydało by się go znaleźć chodzby w celu usunięcia takiego uzytkownika. Gdzie w panelu dla administratora (narzędziu administracyjnym) mogę znaleźć tego użytkownika i go zaakceptować, by można było logować się na to konto i zgłaszać uwagi/błędy? Czy w ogóle jest taka możliwość, że użytkownicy sami się zapisują do projektu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Admin Toolbox, Preferences. Masz zakładkę "User Registration".
Niestety, listy użytkowników nie znalazłem, ale można to obejść albo dopisując odpowiedni moduł, albo włączając powiadomienia o rejestracji. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zakładce "User registration" masz grupę "Pending" i teoretycznie właśnie tam powinni trafiać tacy użytkownicy. Niestety, tak się nie dzieje. Raz musiałem już u siebie przez phpMyAdmina usuwać wpis w tabelce, gdyż użytkownikowi nie doszedł mail rejestracyjny i nie mogłem mu normalnie wykasować oczekującego zgłoszenia.
Z drugiej strony, jeśli stawiasz to na serwerze lokalnym, możesz stworzyć użytkowników ręcznie, przez panel administracyjny, tudzież zainstalować jakiś prosty serwerek pocztowy. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:30 |