Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [FlySpray] w jaki sposób użytkownicy mogą zakładać swoje konta, tabela flyspray_registrations
Olimpia_ona
post 8.12.2008, 12:18:42
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, zainstalowałam sobie FlySpray'a i sprawdzam jego możliwości. Potrzebuje takiej funkcjonalności, by użytkownicy sami mogli zakładać sobie konta, a ja jako administrator ich akceptuje lub nie.
Napotkałam na taki opór:
założyłam konto jako np. zglaszajacy1, ponieważ jest to na serwerze lokalnym mail z linkiem aktywacyjnym nie został wysłany na podany przy tej czynności mail.
Jako administrator nie mogę nigdzie znaleźć takiego użytkownika i go zaakceptować, widzę tylko w bazie danych w tabeli flyspray_registrations, że rzeczywiście się coś dodało. Przydało by się go znaleźć chodzby w celu usunięcia takiego uzytkownika.

Gdzie w panelu dla administratora (narzędziu administracyjnym) mogę znaleźć tego użytkownika i go zaakceptować, by można było logować się na to konto i zgłaszać uwagi/błędy? Czy w ogóle jest taka możliwość, że użytkownicy sami się zapisują do projektu?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
erix
post 8.12.2008, 16:56:58
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Admin Toolbox, Preferences. Masz zakładkę "User Registration".

Niestety, listy użytkowników nie znalazłem, ale można to obejść albo dopisując odpowiedni moduł, albo włączając powiadomienia o rejestracji.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
Zyx
post 9.12.2008, 11:36:42
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W zakładce "User registration" masz grupę "Pending" i teoretycznie właśnie tam powinni trafiać tacy użytkownicy. Niestety, tak się nie dzieje. Raz musiałem już u siebie przez phpMyAdmina usuwać wpis w tabelce, gdyż użytkownikowi nie doszedł mail rejestracyjny i nie mogłem mu normalnie wykasować oczekującego zgłoszenia.

Z drugiej strony, jeśli stawiasz to na serwerze lokalnym, możesz stworzyć użytkowników ręcznie, przez panel administracyjny, tudzież zainstalować jakiś prosty serwerek pocztowy.

--------------------
Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:30