|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie.
Mam taką tabelę:
I chciałbym każde pole pokolorować na inny kolor, w zależności od rekordu jaki znajduje się w bazie. MA KTOŚ MOŻE JAKIEŚ POMYSŁY? Myślałem nad czymś takim, i wrzucać zmienne w tabelkę ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie i czy w ogóle zadziała:
I w zależności od tego, jaka jest wartość rekordu $cnt1- koloruję pole przez $style i wyświetlam odpowiedni $text. Proszę o pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 3 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Powinno to zadziałać. Można też spreparować tablicę, i stamtąd pobierać wartości (trochę przejrzyściej, ale chyba ciut wolniej):
CODE $arr= array(); $arr[0]= array ('style'=> 'background-color: white;', 'text'=>'Brak instruktorów'); $arr[1]= array ('style'=> 'background-color: gray;', 'text'=>'1 Instruktor'); $arr[2]= array ('style'=> 'background-color: yellow;', 'text'=>'2 Instruktorów'); $arr[3]= array ('style'=> 'background-color: orange;', 'text'=>'3 Instruktorów'); $arr[4]= array ('style'=> 'background-color: green;', 'text'=>'4 Instruktorów'); Wtedy obie wartości można pobrać tak: text: $arr[$cnt1]['text']; style: $arr[$cnt1]['style']; |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 10:41 |