![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie zaczynam pisac kontroler widoku dla swojej aplikacji i utknalem na samym poczatku-, tzn. mam pytanie jak to wszystko zorganizowac aby mialo rece i nogi.
W chwili obecnej mam tak, zaczynajac od samej gory: -skrypt np. produkty.php, ktory wywoluje juzne funkcje z klasy produkty.class.php -klasa produkty.class.php ,ktora zawiera funkcje do pobierania potrzebnych info -plik templatka.php -czyli moj szablon, czysty html + php teraz chce stworzyc index.php i klase widok.class.php, gdzie index.php bedzie tak jakby kontrolerem, sprawdzal co gdzie umiescic np. czy to ma byc w divie header czy body(tak sobie mysle) widok.class.php bedzie odczytywala informacje ze wszystkich skryptow i odpowiednio je klasyfikowala- header,body ? Czy takie myslenie jest ok ? Nie bardzo wiem jak sie za to inaczej zabrac a przykladu jak napisac wlasny kontroler nie znalazlem. Przyklad z frameworka Kohana za duzo mi nie mowi. Moze ma ktos jakies lepsze rozwiazanie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 14:32 |