![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Skąd: działdowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Nie wiem czy w ogóle da się takie coś zrobić w PHP dlatego pytam, może ktoś wie. Otóż mam pewną stronę A, która generuje przekierowanie do jakiejś strony X za pomocą header("Location: x"); Pytanie brzmi, czy da się tak zrobić, żeby dostać się do strony X, ale mając do dyspozycji tylko stronę A. Np. file_get_contents(A); ale tak, żeby zwróciło mi adres tej strony już z przekierowania... Proszę o odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Próbowałeś może curl?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 4 Dołączył: 30.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.google.pl/"); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_NOBODY, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); $header=curl_exec($ch); w $header masz liste nagłowkow. A teraz odpowiednim wyrazeniem regularnym pobierasz adres strony; wyrażenie: Location: (.*) Ten post edytował wookieb 8.12.2008, 16:24:27 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:13 |