![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam taki problemik: otóż funkcja stripslashes u mnie nie działa.
korzystam sobie z FPDF wspomaganego FPDi do generacji fakturki w pdf dla klienta, który wcześniej wypełnił we flashu formularz Kod $pdf =& new FPDI(); $klient = $_POST['firma']."\n".$_POST['faktura_adres']."\n".$_POST['faktura_kod_pocztowy']." ".$_POST['faktura_miejscowosc']."\nNIP: ".$_POST['faktura_nip']; $klient = iconv('UTF-8','Iso-8859-2', $klient); //konwertuje dane z flasha do iso stripslashes($klient); $pdf->Multicell(0,5, $klient,0, 'J',0); zdaję sobie sprawę, że jakby zadziałało, to by mi zjadło łamanie linii (\n) ale nie szkodzi, bo i tak nie działa:) tekst w pdfie wyświetla się jako \"firmaxxx\", apostrofy też nie dają rady. o co może chodzić? pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołanie stripshasles nie modyfikuje przekazanej wartości, ale jej kopię, którą potem zwraca. Musisz zrobić to tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:00 |