![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod:
Kod <?php function smarty_function_filmy($params,&$smarty) { try { $pdo = new PDO('mysql:host='.DB_HOST.';dbname='.DB_NAME.'', DB_USER, DB_PASSWORD); $pdo -> setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); while($row=$pdo->query('SELECT * FROM kategoria')->fetch()) { $film['id'] = $row['id']; $film['kategoria'] = $row['kategoria']; $film_tablica[] = $film; } $pdo = null; $pdo -> closeCursor(); $smarty -> assign('film', $film_tablica); $smarty -> fetch('plugins_templates/filmy.tpl'); } catch (PDOException $e) { print "Error!: " . $e->getMessage() . "<br/>"; die(); } } ?> wywala mi błąd: Cytat Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 16 bytes) in /home/wiciu/domains/wiciu.hekko.pl/public_html/filmy/plugins/function.filmy.php on line 13 chodzi o linię gdzie jest while... Czytałem, że chodzi o przydział pamięci, ale za bardzo nie rozumiem skąd błąd bo baza z której będą pobierane dane ma tylko 14 rekordów składających się z dwóch pól. Normalnie mi pobiera dane ale jak próbuję z wykorzystaniem smarty i pdo to mi coś nie wychodzi, a dopiero się uczę tych technik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:50 |