![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
fotomody.pl - serwis dla osób zajmujących się fotografią mody - fotografowie - modele - modelki - styliści - wizażyści - fryzjerzy - studia fotograficzne muszę się trochę podszkolić w zakresie przyjmowania krytyki:) chciałbym nauczyć się ją przyjmować i odpowiednio ustosunkować:) wiem, ze już nie raz tutaj na forum ocenialiście i to nawet całkiem nieźle (rzetelnie i profesjonalnie:) dzieła innych. czasem jak czytałem opinie aż mi się gorąco robiło i żal autora dzieła:) dzisiaj proszę Was o ocenę, wyrażanie opinii, zgłaszanie uwag na temat mojego dzieła. trwają zamknięte testy, zatem podaje dane logowania: fotomody.pl login: fotograf20@fotomody.pl, haslo: fotograf20 login: fotograf21@fotomody.pl, haslo: fotograf21 login: fotograf22@fotomody.pl, haslo: fotograf22 login: fotograf23@fotomody.pl, haslo: fotograf23 można korzystać z jednego z powyższych zestawów. serwis nie jest w pełni gotowy, dlatego testy są zamknięte:) z góry dziękuję za miłe słowa:) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kontrast między tłem a tekstami jest IMHO zbyt mały...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stanowczo za mała czcionka. Stanowczo! No masakrycznie mała.
Nie podoba mi się gradient w tytułach menu. Miejsce na tytuł jest zbyt wysokie. Moim zdaniem są zbyt duże skoki kolorów. Tło ciemne, a gdzieniegdzie wyskakują szarawe pola. Musisz trochę to wyważyć. Przebywanie na stronie nie może męczyć oczu. Ustaw padding na zdjęciu (np. tutaj: http://fotomody.pl/zdjecie/50). http://fotomody.pl/zdjecie/dodaj - brakuje mi tutaj menu. Całość wydaje się "wisieć w powietrzu". Po otwarciu "Dodatkowe opcje" (nazwa nic nie mówi; czego opcje?) nie można zamknąć (np. tutaj: http://fotomody.pl/grupa/pokaz/modelka). Nawigacja profilem moim zdaniem jest zbyt mało widoczna (czcionka za bardzo zlewa się z tłem) i login IMHO powinien być jakoś wyróżniony (pogrubienie). Co będzie z logotypem? Zostanie sam tekst jak teraz? Co do kodu to nie przestrzegasz w pełni poprawnej tabulacji. nie wiem, czy to jest poprawne. Na zdrowy rozum alt to opis obrazka, a ten tekst nie opisuje go. Ogólnie: bardzo ładnie - 7/10. Ten post edytował Kildyt 6.12.2008, 20:21:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co będzie z logotypem? Zostanie sam tekst jak teraz? trwają intensywne prace nad logo. ciężka sprawa z tym jest, ale mam nadzieję, że w końcu coś się uda zrobić. Co do kodu to nie przestrzegasz w pełni poprawnej tabulacji. nie wiem, czy to jest poprawne. Na zdrowy rozum alt to opis obrazka, a ten tekst nie opisuje go. właśnie się nad tym zastanawiałem, jak można opisać ten obrazek. jaki tekst proponujesz tam wprowadzić? myślałem, że ten, który jest na obrazku będzie odpowiedni - jak ktoś nie widzi obrazka to przynajmniej będzie widział co jest na nim napisane. dzięki za opinie. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ocena jak dla mnie 8/10 kolory dobrane, co do czcionki faktycznie dałeś dla całej strony font-size: 10px; ja bym dał 12 jako podstawowy tekst ale kwestia gustu,
i jedna uwaga w XHTML 1.0 Strict chyba powinno się używać css zamiast border u mnie walidator wykazał błąd line 107 column 67 - Błąd: there is no attribute "border" EDIT Może jestem zbyt surowy fakt że wszystko ładnie gra aż zazdroszcze, po konsultacjach z wysokim JURY masz 10/10 Ten post edytował Chrom 7.12.2008, 14:31:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie się nad tym zastanawiałem, jak można opisać ten obrazek. jaki tekst proponujesz tam wprowadzić? myślałem, że ten, który jest na obrazku będzie odpowiedni - jak ktoś nie widzi obrazka to przynajmniej będzie widział co jest na nim napisane. Musi być to nazwa, która mówi co to jest za obrazek i jakie ma przeznaczenie. Może "baner powitalny", "o czym jest ta strona"? Zwróć dużą uwagę na tekst. Strona może być najlepsza na świecie pod względem graficznym i możliwościowym, ale co z tego jak zawartość nie będzie widoczna? Właśnie przed chwilą szukałem w google poprawnej szerokości akapitu i natknąłem się na serię bardzo ciekawych artykułów Marcina Kosedowskiego na temat typografii w internecie. Sam mam zamiar w pełni się przystosować do jego rad bo przecież jakby nie patrzeć po to ktoś wchodzi na stronę, żeby czegoś się dowiedzieć, a najpopularniejszym i najłatwiejszym sposobem przesyłu informacji jest tekst. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ocena jak dla mnie 8/10 kolory dobrane, co do czcionki faktycznie dałeś dla całej strony font-size: 10px; ja bym dał 12 jako podstawowy tekst ale kwestia gustu, i jedna uwaga w XHTML 1.0 Strict chyba powinno się używać css zamiast border u mnie walidator wykazał błąd line 107 column 67 - Błąd: there is no attribute "border" a dlaczego nie 10/10 ? ![]() a tym border to jest tak, że tinymce to wstawia. poprawiałem to ręcznie. nie korzystam z tego tinymce tam często więc szkoda mi na razie czasu na zajmowanie się tym żeby dobrze wszystko robił. jak będę z tego korzystał to go odpowiednio skonfiguruje. dzięki za opinie:) Musi być to nazwa, która mówi co to jest za obrazek i jakie ma przeznaczenie. Może "baner powitalny", "o czym jest ta strona"? Zwróć dużą uwagę na tekst. Strona może być najlepsza na świecie pod względem graficznym i możliwościowym, ale co z tego jak zawartość nie będzie widoczna? Właśnie przed chwilą szukałem w google poprawnej szerokości akapitu i natknąłem się na serię bardzo ciekawych artykułów Marcina Kosedowskiego na temat typografii w internecie. Sam mam zamiar w pełni się przystosować do jego rad bo przecież jakby nie patrzeć po to ktoś wchodzi na stronę, żeby czegoś się dowiedzieć, a najpopularniejszym i najłatwiejszym sposobem przesyłu informacji jest tekst. okej, poprawiłem alt tego głównego obrazka, może teraz lepiej. a do tekstów to chyba są specjaliści - copywriterzy ? ![]() czcionki też pozmieniałem - ciekawe co teraz powiecie:) dzięki za ten link. poczytam sobie. a przy okazji to wpadłem na pomysł, że fajnie by było widzieć dzieła osób, które piszą takie teksty, albo doradzają w kwestii wyglądu. no bo jedni mówią tak drudzy inaczej i nie wiadomo komu ufać:) i w która stronę iść. chodzi mi o to, co jest lepsze dla użytkowników. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mały błąd do poprawy:
Dodając komentarz do ogłoszenia http://fotomody.pl/ogloszenie/2/modelka-poszukiwana wywala białą stronę z "Błąd Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny. Prosimy spróbować ponownie później." Po cofnięciu się, widać dodany komentarz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mały błąd do poprawy: Dodając komentarz do ogłoszenia http://fotomody.pl/ogloszenie/2/modelka-poszukiwana wywala białą stronę z "Błąd Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny. Prosimy spróbować ponownie później." Po cofnięciu się, widać dodany komentarz ![]() rzeczywiście jest błąd. bo wysyłany jest email z komentarzem na adres, którego nie ma - czyli ten który się zalogowałeś. muszę usunąć wysyłanie maili bezpośrednio na skrzynkę pocztową. dzięki:) Ten post edytował AxZx 7.12.2008, 13:39:41 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W stopce:
Cytat (...)Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Mógłbyś podlinkować ten regulamin. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W stopce: Mógłbyś podlinkować ten regulamin. tak. jak go z prawnikami napiszemy:) dziękuję. właściwie to już teraz to mogę zrobić - podlinkować do pustej strony. mam nadzieję, że niebawem ją uzupełnimy. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:25 |