![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam część kodu chmury tagów, tylko nie wiem teraz jak to obliczyć, żeby pokazywało linki zgodnie z tym, jaka jest liczba w kolumnie id, mam takie coś:
no i co dalej, to mi narazie dodaje do bazy jakieś zapytanie użytkownika albo dodaje 1 jezeli istnieje,jak teraz to obliczyć, żeby to działało? Nie chodzi mi o gotowy kod, tylko jakieś wskazówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie roizumiem co to ma wspólnego z chmurą tagów? Tu nawet nie ma żadnej tabeli tagi czy coś podobnego. Poza tym bez obrazy ale radze zmienić nick z Majzel Na Bajzel bo kod strasznie niekonsekwentnie pisany:D
-------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprecyzuj swoje pytanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Black-Berry thing to jest kolumna z tagami a id to jest ilość zliczeń danego tagu, czyli ile razy ktoś wpisał w input jakies słowo, odnośnie mojego nicka to Majzel znaczy Przecinak
![]() Czemu mój kod jest takim bajzlem? Nie jestem jeszcze zbyt doświadczony więc mógłbys powiedzieć co jest źle? jesli chodzi o komentarze czy np. echo $zlicz to testowałem jak to działa. Chodzi mi po prostu o to, co dalej zrobić, jak to zrobić, żeby php pobrał każdy tag (to co jest w kolumnie thing) oraz jego id czyli ilość zliczeń (moze faktycznie id to zła nazwa bo kojarzy sie z identyfikatorem - unikalnym) i potem na podstawie tych danych wypisał te tagi ale już z odpowiednią wielkością, tak jak jest np. na wrzuta pl Teraz już wiecie o co mi chodzi? Bo jak coś to jeszcze wyjaśnię. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale twój problem polega na tym ze nie wiesz jak cos z tabeli która znajdue się w bazie danych pobrać coś i wyświetlić ? Czy znowu zle rozumiem ?
-------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
chyba nie bardzo umiem tłumaczyć
![]() na podstawie danych w kolumnie id np. 30 wyswietlen jest w kolumnie id do słowa np. komputery w innym tagu jest np. 100 wyswietlen slowa klawiatura i jak teraz to obliczyć, żeby wyświetlić proporcjonalnie odpowiednią wielkość czcionki do obu tych zapytań w skrypcie, jak to obliczyć eh ;/ Ten post edytował Majzel 6.12.2008, 21:26:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wylicz procent z ogólnej liczby tagów.
![]() ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:00 |