![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem może trywialny, bo chodzi o zwykłe zapytania. Formularz do edycji danych o userze. Zapytania wyglada nastepujaco:
Zwraca true, gdyz wyswietlany jest komunikat o pomyslnej operacji, lecz w bazie danych nie nastepuja zadne zmiany! Nawet zastapienie pustymi ciagami, no nic. Wtedy pomyslalem zeby 'zepsuc' zapytanie i dalem update sautorzy <-(takiej tablicy nie ma). I moim oczom ukazał sie wyjatek zawierajacy "Modyfikacja w bazie.." oraz wszystkie zmienne tak jak je chcialem umiescic w bazie! Natomiast mysql_error wyswietlany jest po prostu jako napis "mysql_error", zadnego bledu jako takiego. Proszę o pomoc :/ Ten post edytował zaaap 5.12.2008, 22:32:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
a nie przypadkiem:
? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dalem jak napisales, lecz teraz nie ma zadnego błedu. Po prostu za '$klass' jest pusto.
Ale nadal głownym problem jest to, ze po prostu rekordy nie sa modyfikowane. Ten post edytował zaaap 5.12.2008, 22:52:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Zwraca true, gdyz wyswietlany jest komunikat o pomyslnej operacji, lecz w bazie danych nie nastepuja zadne zmiany! Nawet zastapienie pustymi ciagami, no nic. Skoro zapytanie nie zwraca błędów, to do głowy przychodzi mi już tylko złe podstawienie warunku do klauzuli WHERE... Wypluj treść samego zapytania i spróbuj wykonać je ręcznie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Recznie wszystko działa. A co do mysql_error() to dałem mysqli_error() i blad wyswietla (po podaniu blednej tablicy oczywiscie)
|
|
|
![]()
|
|
Ale przy wygenerowanym przez funkcję zapytaniu (co do joty), czy ręcznie podstawiałeś wartości? Może zacytuj wygenerowane zapytanie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Recznie, dokladnie tak jak jest, czyli wpisalo mi $nazwisko, $email z tymi dolarami.
Moze jeszcze dodam, ze kontrukcja formularza jest nastepujaca: Kod <input size="30" name="email" value="<?php echo $strony['email']; ?> I boje sie, ze jakims cudem zawsze bedzie przekazywane pierwotne echo $strony... jesli jednak tak sie dzieje, to jak to naprawic? Ten post edytował zaaap 5.12.2008, 23:05:36 |
|
|
![]()
|
|
Wybacz, ale trochę nie bardzo zrozumiałem, co masz teraz na myśli:
Cytat Recznie, dokladnie tak jak jest, czyli wpisalo mi $nazwisko, $email z tymi dolarami. Czyli nie podstawia do zmiennych? Cytat I boje sie, ze jakims cudem zawsze bedzie przekazywane pierwotne echo $strony... Yyyyy...? A jak wywołujesz tą funkcję, o której piszesz? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
1) Chodzilo mi ze wstukujac te zapytanie w phpmyadmienie wszystkie umieszcza prawidłowo.
2) Wywoluje to tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:18 |