![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie kiedyś prowizorycznie i na szybko program do raportowania wysyłek. Spieszyło mi się, więc nie dbałem specjalnie o optymalizację itp. Teraz jak już baza trochę waży powstała nowa wersja mego programu i działa na innej bazie danych, gdzie jest inny układ kolumn. Prawie udało mi się wszystko przewalić, ale zatrzymałęm się w miejscu. Otóż mam takie coś:
W miejscach, gdzie jest regexp wpisuje mi 1 lub zero, w zaleznosci, czy spelniony jest lub nie warunek, ale ja chcę, zeby wpisał mi wartość komórki (kiedys pole do trzymania numeru id wysylki, lub peselu odbiorcy bylo w tej samej kolumnie, teraz jest to rozwalone na dwie). Kombinowałem z IFami, ale nie wiem jak za bardzo ich użyć ![]() A i od razu pytanie bo też nie wiem. Czy jest jakaś możliwość wykonywania procedur na przykładzie:
Próbowałem i mi to zadziałać nie chce, ale może coś źle konstruuję zapytanie... W procedurze mam jedną zmienną, która jest identyfikatorem wysyłki, a później to już samo śmiga ![]() Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam, Ten post edytował exseerius 5.12.2008, 12:14:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:20 |