![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki kodzik który ma mi wrzucać foteczki na serwer. Prawie wszystko działa mianowicie kod wgrywa foto i robi z niego miniature ale ginie gdzieś oryginał
na serwerze mam stworzone foldery : upload / - w nim znajduje sie formularz do wrzucania upload/foto - tu chcicałem żeby lądowały oryginały upload/foto/miniaturki - tutaj tworzą sie miniatury i tu jest ok dodam że atrybuty mam ustawione na 777.
Ten post edytował alogator 5.12.2008, 11:09:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz co Ci zwraca $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']
użyłeś go do skopiowania oryginalnego pliku, ale w miniaturkach używasz "./foto/miniaturki/" zgaduje, że gdybyś zrobił:
to by zadziałało:) btw: w linii 20 masz zapis: $FILES['plik']['name']=$foto_przeslane; nie wiem czy nie popełniłeś literówki (powinno być $_FILES a nie $FILES), ale nie wiem bo nie wykorzystujesz później tego więc nie wiem czy to zamierzone czy nie:) edit: se zobaczyłem dokładniej ten skrypt, masakra poniżej jest i nie rozumie co autor miał na myśli:) (dwa razy deklaracja $miniaturka_s, za drugim wymusza rozszerzenie jpg. a na końcu go kasuje... - pewnie to jest problemem (jeżeli upload też miał rozszerzenie jpg). skrypt do napisania od nowa.... Ten post edytował tsharek 5.12.2008, 14:28:03 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 15:25 |