![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do bazy zapisuje się: przykładowo do bazy wysyłam taki ciąg znaków z formularza potraktowanego w/w funkcją: Kod <div class="error">zxczxczxcxz</div> zapisauje się to w takiej postaci: Kod <div class="error">zxczxczxcxz</div> I teraz pytanie czy przy wysyłaniu/odczycie takiego kodu muszę to jeszce czymś potraktować, aby ktoś przy wysyłaniu nie zrobił mi kuku? ![]() Ten post edytował !*! 4.12.2008, 23:44:44 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm przyznam że nie za bardzo wiem co ta funkcja robi, wpisałem przykład z manuala"
Kod I'll \"walk\" the <b>dog</b> now i wynik bez i z html_entity_decode jest taki sam... czyli wyswietla się: Kod I'll \"walk\" the <b>dog</b> now a w źródle strony jest: Kod I'll \"walk\" the <b>dog</b> now
Ten post edytował !*! 5.12.2008, 00:11:43 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zamienia &asd; na znaki. Czyli " na cudzysłów.
Kod I'll \"walk\" the <b>dog</b> now stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
czyli do bazy wysyłam &asd; i \, a przy odczycie dopiero je zamieniam na porpawne?... yhym, pokombinuje.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:34 |